BUDO-SENSHI

JUDO, Yoseikan JUJUTSU, PSD

Jeugd Ju-Jutsu

9Dat de maatschappij voor de huidige jeugdige generatie niet altijd even makkelijk is, mag duidelijk zijn. Zelfverdediging is niet alleen iets van deze tijd maar is altijd actueel en daarom geen luxe maar één van de levensvoorwaarden en helaas soms dus ook noodzakelijk. Dit houdt niet in dat de jeugd bang gemaakt moet worden, maar ze moeten zich wel bewust worden van de gevaren die aanwezig zijn in het dagelijkse leven zoals b.v. het uitgaansleven.

 

 

 

 

 8

 

 

 

 

 

Door het beoefenen van de vele zelfverdedigingstechnieken worden de kinderen bewust van hun mogelijkheden en leren ze hun zwakkere punten te versterken waardoor hun zelfvertrouwen positief kan ontwikkelen. Omdat de mogelijkheden binnen het Yoseikan Jujutsu enorm zijn, biedt het altijd een uitdaging voor deze groep. 

 

 

 

 

 

6

 

Naast het zelfverdedigingsaspect zijn er ook vele spel- en oefen methodes ontwikkeld, die ook het deelnemen aan wedstrijden mogelijk maakt en de jeugd enorm aanspreekt. Naast technieken uit de eerder genoemde budo disciplines neemt ook ‘stokvechten’ een belangrijke plaats in. Deze stokken zijn speciaal gemaakt van een zacht materiaal , waardoor alles op een veilige en gecontroleerde wijze beoefend kan worden.

Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, respect voor elkaar, sport en zelfverdediging gaan in het Yoseikan-jujutsu dus hand in hand. Jeugd Yoseikan Jujutsu is al mogelijk vanaf 8 jaar voor zowel jongens als meisjes.

Senshi op social media

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

copyright 2022 by BUDO-SENSHI